Ga direct naar de inhoud.

Hans Witte Architect

Zoeken naar een hedendaagse vertaling van de opgave

Een eigen woning laten bouwen doe je meestal maar één keer. Het ontwerpen ervan moet een feest zijn, het resultaat een maatpak. Iedere woonwens is anders, ieder kavel is anders, ieder resultaat  is weer anders. Met een nieuwsgierige blik probeer ik door te dringen tot de essentie van de opgave. Zonder een vooraf kenmerkende stijl, zoek ik samen met de opdrachtgever naar een hedendaagse vertaling van de opgave.

Hans Witte heeft ruime ervaring in het ontwerpen en realiseren van hoogwaardige particuliere woningen op vrije kavels, zowel in stedelijke als in een landelijke omgeving. Bouwen doe je samen. Aan een intensieve samenwerking  met de opdrachtgever hecht ik veel waarde.  Juist in de dialoog ontstaan vaak verrassende  oplossingen, wat het gebouw dat ene unieke karakter geeft. De opdrachtgever wordt intensief begeleid bij alle keuzes die gemaakt moeten worden tijdens het gehele ontwerp- en bouwproces.

Een woning moet functioneel zijn, maar ook bijzonder. Naast alle technische en energetische eisen waaraan een woning moet voldoen, bepaalt de ruimtelijke beleving van het interieur in ruime mate het woongenot. Zichtlijnen, lichtinval, vides en uitzicht zijn belangrijke elementen in de beleving van de woning.  Daarbij past een hoogwaardige detaillering en elegant materiaalgebruik.

Voorheen werkte Hans Witte onder de naam Van Bergen & Witte Architecten samen met Ton van Bergen.